Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 opakowanie
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Mięso wrzucamy do miski, dodajemy tartej bułki, sól, pieprz. Na patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Dodajemy do mięsa. Mieszamy i formujemy kotlety. Smażymy kilka minut, dolewamy na patelnię wody i dusimy aż się ugotują i podsmażą. Dodajemy resztę pokrojonych pieczarek i robimy sos, którym dekorujemy kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 01.09.2012 19:36
z grzybkami smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak