Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
woda 200 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z papryką

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso, smażymy 5 minut, posypujemy przyprawą do mielonego. Papryki kroimy w paseczki i dodajemy do mięsa, smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy i smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i mieszamy. Podajemy na gorąco z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 23.08.2014 09:54
smakowite.;)
Paolcia 22.08.2014 18:48
mniam pychotka
Gracer 22.08.2014 18:08
jako gulasz mielony świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak