Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z młodą kapustą i ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

ryż 1 torebka
kapusta 40 dag
papryka mielona do smaku
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Sos

koncentrat pomidorowy 1 szt
woda 400 ml
kostka rosołowa 1 szt

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z młodą kapustą i ryżem

Kroki postępowania

1
Kapustę najlepiej młodą oczyszczamy i drobno szatkujemy do miski. Ryż gotujemy z dodatkiem soli może być al dente gdyż będziemy i tak poddawać o dalszej obróbce cieplnej. Studzimy i dodajemy do kapusty.
Krok 1 - Mielone z młodą kapustą i ryżem foto
2
Następnie dodajemy mięso i bułkę tartą oraz przyprawiamy i wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy niewielkie kulki lub ruloniki.
Krok 2 - Mielone z młodą kapustą i ryżem foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na rumiany kolor.
Krok 3 - Mielone z młodą kapustą i ryżem foto
4
Podsmażone mięso zalewamy wodą , dodajemy koncentrat pomidorowy oraz kostkę rosołową i dusimy na małym ogniu aż mielone będzie miękkie mniej więcej około 30 minut.
Krok 4 - Mielone z młodą kapustą i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 07.08.2015 14:45
jak gołąbki w innej formie
Agnieszka-87-25 07.08.2015 14:45
smaczne danie
Ania96 07.08.2015 10:50
moja mama robi takie.są pyszne i o wiele lepsze od tradycyjnych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak