Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z mięsa wołowego otulone boczkiem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 400 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
jajko 1
ząbek czosnku 1
olej rzepakowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 100 g
boczek 19 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z mięsa wołowego otulone boczkiem.

Mięso zmiel w maszynce.
W misce wymieszaj mięso mielone, pieczarki, cebulę, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajko, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Formuj roladki i owiń je w boczek. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż kotlety do zrumienienia z każdej strony.
Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 09.02.2014 20:13
apetyczne danie
eliza135 09.02.2014 18:43
smaczne takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak