Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z lubczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 2 szt
ser żółty 15 dag
jajko 1 szt
kasza manna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z lubczykiem

1. Mięso mieszamy z lubczykiem, cebulami i startym żółtym serem. Masę przepuszczamy przez maszynkę z sitkiem o dużych oczkach. Dodajemy jajko i kaszkę, mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem.
2. Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.10.2013 15:18
fajne, takie aromatyczne
jogobella23 04.02.2012 14:10
super
Marlena/Kinia 12.10.2011 09:11
Pomysłowe:) Musze koniecznie spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak