Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kiełbaską

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 gram
kiełbasa chuda 2 sztuka
jajko 1 jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
curry 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kiełbaską

Kiełbaski ugotować.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawami. Uformować kulkę i spłaszczyć na ręku na podłużny placek. Na mięsie położyć kiełbaskę i zlepić. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 11.07.2014 19:38
O coś innego i pewnie smakowitego ; ) Trzeba to przyrządzić w domu ; )
Beata73 04.03.2014 08:28
ciekawy pomysł
kasienka23 18.02.2014 19:36
bardzo smaczne mięsko!
ao_12 18.02.2014 18:10
apetycznie wyglądają :)
Agata3 18.02.2014 17:26
nieziemskie !! :)
Kuchenka 18.02.2014 17:20
apetycznie wyglądają!
patryska76 18.02.2014 16:31
Ciekawy pomysł ;-)
Czyki 18.02.2014 15:51
Bardzo pięknie wyglądają, zapewne jeszcze lepiej smakują:)
idealme 18.02.2014 15:42
Nigdy takich nie jadłam :)
Duusiak 18.02.2014 15:29
Chodzi o kiełbaski frankfurterki , ale nie mogłam dodać w składnikach,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak