Mielone z kapustą w środku prawie jak gołąbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone wieprzowe

    60 dkg
  • kapusta biała

    70 dkg
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

SOS POMIDOROWY

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • bulion warzywny

    1/2 litra
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do podgrzanego bulionu, dodać przecier pomidorowy, doprawić sola, pieprzem, oregano, gotować dwie minutki.

Mięso umyć, skręcić przez maszynkę.
Kapustę obrać z wierzchnich liści, drobno poszatkować, posolić i odstawić na pół godziny.( liście wierzchnie zachować)
Obraną cebulę drobno pokroić, zeszklić na łyżce oleju.
Przełożyć do miski mięso, dodać dobrze odciśniętą z wody kapustę, jajka, cebulę, przyprawy i bułkę tartą, wymieszać .
Formować z masy podłużne gołąbki, obtoczyć w bułce. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Na spód naczynia do zapiekania ułożyć całe liście kapusty, zalać sosem.
Zapiekać 60 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem .
SMACZNEGO!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.07.2015 16:24
super pomysl na inne i smaczne kotlety mielone
Jagódka77 23.07.2015 14:18
świetny pomysł na pyszne danie
Pani Domu 21.07.2015 12:35
wyglądają smacznie
Janina 20.07.2015 21:15
Smaczny obiadek;)
Skotka 20.07.2015 16:54
Pyszne :) Lubię takie:)
RenataZ-et 20.07.2015 16:25
świetne są takie mielone
agnieszka214 20.07.2015 16:15
juz mogłabym zjesc jeden taki pyszne
MałaMi89 20.07.2015 15:23
U mnie często są gołąbki bez zawijania:)
Ewelina1991 20.07.2015 14:25
uwielbiam gołąbki bez zawijania ;)
sylwia_sl 20.07.2015 13:33
aż mi zapachniało takim obiadkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat