Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kalafiorem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 800 g
bułka czerstwa 1,5 szt
sól i pieprz
jajko 2 szt
cebula 1 szt
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko
kalafior 0,5 szt
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kalafiorem

Kroki postępowania

1
Kalafiora ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty kwasku,aby nam nie ściemniał. Odcedzić na durszlaku,podzielić na różyczki.
Krok 1 - Mielone z kalafiorem foto
2
Cebulę obrać,bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Bułkę i cebulę zemleć w maszynce,dodać do mięsa. Wbić do masy mięsnej jajka,dodać przyprawy,dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Mielone z kalafiorem foto
3
Z masy formować okrągłe kotlety,lekko spłaszczyć,nakładać na środek kotleta po różyczce kalafiora,dokładnie skleić.
Krok 3 - Mielone z kalafiorem foto
4
Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Następnie dosmażyć na wolnym ogniu.
Krok 4 - Mielone z kalafiorem foto
5
Smacznego
Krok 5 - Mielone z kalafiorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 09.11.2012 22:20
lubię mielone z dodatkami
marinia 09.11.2012 21:06
ale fajne, takie proste i pomysłowe zarazem
Mariposas 09.11.2012 21:04
ciekawe
ilka_86 09.11.2012 20:44
muszę kiedyś spróbować
polly66 09.11.2012 20:39
zawsze coś innego;)
smakoszek 09.11.2012 20:27
też lubię mielone z niespodzianką:)
medi 09.11.2012 20:01
świetny przepis:)gratuluję pomysłu,jutro takie robię:)
gosia56 09.11.2012 19:56
pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak