Mielone z kabanosem i pieczarkami

Mielone z kabanosem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • pieczarki

    15 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • koper świeży

    7 gałazek
  • kasza manna

    2 łyżki
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel

    1 opakowanie
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
Pierś z kurczaka miele maszynka do mięsa.
Krok 2 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
Pieczarki drobno kroję i przesmażam na oleju.
Krok 3 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulkę drobno i czosnek sprasowany.
Krok 4 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
Dodaję do mięsa, razem z jajkiem, pokrojonym koperkiem. Bułkę namaczam w mleku. Odciskam mocno na sitku i dodaję od mięsa. Wsypuję kaszkę mannę, dodaję sól, pieprz i całość wyrabiam.
Krok 5 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
Na desce podsypanej bułką układam mięso nie przyklei nam się. Na nim po trzy kawałki kabanosa długości mięsa i zwijam
Krok 6 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
Obtaczam w bułce tartej w pojemniku. Smażę na wolnym ogniu na oleju z każdej strony aż mielone będą rumiane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchenka

25.11.2015 23:09
bardzo mi się podoba pomysł

Wiktoria29

25.11.2015 14:08
fajne urozmaicenie zwyklych kotletów

joannaa24

25.11.2015 13:34
Ciekawy pomysł z tym dodaniem kabanosów ;)

adelajda

25.11.2015 13:03
Dobre kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat