Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kabanosem i pieczarkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 15 dkg
cebula 1 sztuka
sól i pieprz 1 do smaku
czosnek 2 ząbki
koper świeży 7 gałazek
kasza manna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 1 opakowanie
mleko 3,2% 1/2 szklanki
bułka czerstwa 1 sztuka
olej do smażenia 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kabanosem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka miele maszynka do mięsa.
Krok 1 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
2
Pieczarki drobno kroję i przesmażam na oleju.
Krok 2 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
3
Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulkę drobno i czosnek sprasowany.
Krok 3 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
4
Dodaję do mięsa, razem z jajkiem, pokrojonym koperkiem. Bułkę namaczam w mleku. Odciskam mocno na sitku i dodaję od mięsa. Wsypuję kaszkę mannę, dodaję sól, pieprz i całość wyrabiam.
Krok 4 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
5
Na desce podsypanej bułką układam mięso nie przyklei nam się. Na nim po trzy kawałki kabanosa długości mięsa i zwijam
Krok 5 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto
6
Obtaczam w bułce tartej w pojemniku. Smażę na wolnym ogniu na oleju z każdej strony aż mielone będą rumiane.
Krok 6 - Mielone z kabanosem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 25.11.2015 23:09
bardzo mi się podoba pomysł
Wiktoria29 25.11.2015 14:08
fajne urozmaicenie zwyklych kotletów
joannaa24 25.11.2015 13:34
Ciekawy pomysł z tym dodaniem kabanosów ;)
adelajda 25.11.2015 13:03
Dobre kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak