Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z indyka na ziemniakach pieczone...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone indycze 1 kg
bułka czerstwa 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kapusta 1/4 małej główki
Papryka ostra mielona Prymat 3/4 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
cebula 3 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z indyka na ziemniakach pieczone...

mielone z indyka dobrze wyrobić z pokrojoną 1 cebulą, papryką, czosnkiem, jajkiem, drobno pokrojoną kapustą, bułką odciśniętą z wody, paryką, kucharkiem

obrane ziemniaki pokroić na cienkie talarki, rozłozłożyć je na blaszce 30x25 cm z papierem do pieczenia, posypać 2 pokrojonymi cebulami

na ziemniakach układać kotlety mielone z 2 cm grubości i spłaszczone

piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, wstawić blachę i piec około 60 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić, jeśli za mocno się przypiekają to nakryć folią aluminiową i zmiejszyć temperaturę do 180 C - pyszne ziemniaki, pyszne kotlety, podane z maślanką smakują wyśmienicie na obiad..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 20.09.2017 19:20
Pomysłowo i smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak