Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z farszem grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Masa

łopatka wieprzowa 0,5 kg (mielona)
cebula biała 1 szt. mniejsza
jajko 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól i pieprz

Farsz

grzyby leśne 20 dag
masło

Porada

Mnie osobiście najlepiej smakuje z ziemniaczkami i białą kapustą. Ten przepis "zdobyłem" od przemiłej pani kucharki w zajeździe w okolicach Chojnic.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z farszem grzybowym

Przygotowywujemy mięso tak jak na tradycyjne mielone dokładnie mieszając składniki. Doradzam cebulkę drobno posiekaną przed wrzuceniem do masy lekko podsmażyć. Wcześniej kroimy grzybki na drobno ( jeśli to są suszone to oczywiście po uprzednim namoczeniu ) i smażymy na maśle. Do farszu nie dodaję żadnych przypraw - preferuję mocny aromat grzybów. Grzybki lekko odsączamy od tłuszczu ( zbyt płynna masa utrudni formowanie mielonych ) i po wystudzeniu nadziewamy nimi mięso wcześniej przygotowane. Smażymy na złoty kolor i.... Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 10.02.2018 22:21
Prosto i bardzo smacznie
Bożena Matuszczyk 05.12.2017 08:20
Smakowite mielone z pyszny farszem takim jak lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak