Mielone z dorsza z cukinią w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    60 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka pszenna

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • olej

    6 łyżek
  • mąka pszenna

    1 łyzka
  • masło

    1 łyżka
  • chrzan tarty

    1 łyżka
  • woda

    6 łyżek
  • cukinia

    1 biała
  • sos chrzanowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z dorsza z cukinią w sosie foto
Bułkę moczę w mleku. Dorsza miksuje blenderem razem z bułką. Cebulkę kroję i przesmażam na oleju. Dodaję do dorsza, razem z startą na tarce cukinią. Dodaję sprasowany czosnek, sól, pieprz, jajko.
Krok 2 - Mielone z dorsza z cukinią w sosie foto
Całość mieszam i formuje kulki, które obtaczam w bułce. Klopsy smażę na patelni.
Krok 3 - Mielone z dorsza z cukinią w sosie foto
W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę chwilę przesmażam, dolewam wodę. Chwilę podgotowuję, dodaję sól, pieprz, chrzan.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 02.03.2014 15:54
moje smaki, super
IwonaKa 06.10.2013 11:34
to coś dla mnie,pyszne mielone z rybki
Bernadeta1 20.07.2013 10:42
nie robiłam, dzięki za pomysł
Amellia 19.07.2013 09:29
na pewno pyszne
Pusia 11.06.2013 10:07
smaczne jedzonko
Alex_M 10.06.2013 15:15
pyszne są takie kotleciki :)
Łucja 09.06.2013 22:39
pyszne kotleciki :)
migotka28 09.06.2013 10:25
nie robiłam jeszcze kotlecików z ryby czas to nadrobić
sylwia_mc 09.06.2013 09:44
Genialne, coś dla smakoszy ryb
miroslawa 09.06.2013 07:28
super pomysł, jeszcze nie łączyłam dorsza z cukinią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat