Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z cukinią, fetą i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cukinia 1-2 szt
feta 1/2 opakowania
przyprawa do potraw
pieprz
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
olej do smażenia
cebula 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z cukinią, fetą i pietruszką

Mięso wymieszać dobrze z cukinią startą na tarce, fetą i posiekaną cebula oraz pietruszką.
Dodac jajka i przyprawy- znow wymieszac.
Formowac kotlety i obtaczac w bulce tartej.
Smazyc na rozgrzanym oleju z dwoch stron na zloto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.06.2015 10:36
świetny pomysł
Jagódka77 05.05.2015 21:37
ciekawy pomysł na pyszne danie
Margo1 23.07.2013 14:49
fajne, podoba mi się
eliza135 08.10.2012 19:23
napewno smaczne
Stenka 11.09.2012 21:33
Pomysłowe
Ewa104 29.08.2012 21:45
Czy mięso mieszasz z fetą gdy jest gorące,czy studzisz? Na jakiej tarce trzesz cukinię,jarzynowej czy drobnej?Cukinia po starciu ma dużo soku i po zmieszaniu z mięsem będzie tworzyła zbyt luźną konsystencję.Czy odciskasz sok? Jeśli tak,to trzeba o tym napisać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak