Mielone z cebulą i ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • ziemniaki

    6
  • cebula

    3
  • bułka tarta

  • jaja

    2
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • pomidor plastry

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ścieramy na najmniejszych oczkach w tarce tak, by powstała miękka masa. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do mięs dodajemy jaja, sól, pieprz, pokrojoną cebulę, starte ziemniaki i mąkę. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy kulki, spłaszczamy, obtaczamy w bułce i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju, z obu stron. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 20.02.2013 15:12
wygląda smacznie
Andysz 22.01.2013 13:56
pycha;]
wiola333 14.10.2012 10:02
pycha
Jodaj 09.10.2012 07:43
pysznie i ślicznie :)
justys759 14.05.2012 17:37
wygląda apetycznie;)
Kikiriki 13.05.2012 21:42
fajne
Rafał10 13.05.2012 19:41
aaale za mną taki mielony chodzi mniam !
halina55 13.05.2012 15:21
fajne
Justyna87 13.05.2012 14:44
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat