Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z brukselka.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
brukselka
cebula
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Liść lubczyku suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
olej
cukier

Porada

Cukier dodajemy do brukselki,aby pozbyc sie goryczy,Mielone dowolne.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z brukselka.

Mięso dokładnie wymieszać, doprawić do smaku ,dodac pokrojoną w kostkę cebulę, 1 jajko,Jeszcze raz dokładnie mięso wymieszać. Gdyby masa mięsna wyszła zbyt luźna, dosypać do niej trochę bułki tartej Brukselkę podgotowac w lekko osolonej I poslodzonej wodzie ok.5-8 minut,nastepnie obtaczać mięsem, formować kulki. Panierujemy w bułce tartej , smażymy w oleju na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.11.2014 21:12
świetny przepis ,z brukselką jeszcze nie jadłam
Hrabina w kuchni 06.11.2014 18:24
Pomysłowe.
Agata3 06.11.2014 18:20
znakomite połączenie :) 2 rzeczy które uwielbiam :)
Lis 06.11.2014 18:19
Świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak