Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z botwinką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 200 g
botwinka 1/2 pęczka
jajko
koperek 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki + do panierowania
sól i pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z botwinką

Botwinkę umyć dokładnie i posiekać, a następnie podsmażyć do zwiędnięcia na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Dokładnie wymieszać z resztą składników i 2-3 łyżkami bułki tartej.
Z masy mięsnej formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak