Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie pomidorowo-bazyliowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

pomidory krojone z puszki 1 op
Bazylia suszona Prymat
masło 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

kotlety

mięso mielone wieprzowe 400 g
jajko 1
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty 150 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie pomidorowo-bazyliowym

Do mięsa mielonego dodać pokrojoną drobniutko cebulę,jajko,przyprawy i 2 łyżki bułki tartej.Wyrobić masę mięsną i podzielić na kotlety.Każdy uformować i obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Pomidory z puszki zblendować .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć wyciśnięty przez praskę czosnek.Chwilę podsmażyć .Dodać pomidory i dalej smażyć .Doprawić sol i pieprzem,oraz dodać bazylię.
Kotlety ułożyć w naczyniu do zapiekania,zalać sosem .Całość posypać startym żółtym serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 15min (temp 180st)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.02.2017 14:59
Kuszące danie na pyszny obiadek;)
adelajda 22.01.2017 19:43
dobry obiadek
KuchniaMagdaLeny 02.01.2017 23:51
Mniam...Pyszny obiadek :)
Diana Rusiłowicz 12.12.2016 00:44
Pyszne jedzonko :)
w mojej kuchni 28.11.2016 18:25
pyszne mielone na obiad
Wiesława1 28.11.2016 12:25
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak