Mielone w sosie pieczeniowym

Mielone w sosie pieczeniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

  • grzyb suszony

    1-2 szt
  • sól, pieprz

  • sos pieczeniowy

    1 (jasny)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone w sosie pieczeniowym

Mięso zemleć, cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć i też dodać. Doprawić solą i pieprzem, formować kotlety. Smażyć na wolnym ogniu. Po usmażeniu odstawić, a następnie przekroić na połówki. Sos zrobić wg przepisu na opakowaniu, dodać grzybka suszonego, włożyć kotleciki i dusić ok. 15 minut. Podawać z kaszą i dowolną surówką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

babcia
babcia 12.04.2012 10:28
apetyczne
Weronika_eM 02.08.2011 22:21
smakowite
bietka 23.07.2011 16:03
pyszne
edyta44 29.04.2011 17:18
sprawdzone i smaczne
matii6 18.12.2010 20:38
pycha,prosto ale smacznie
edyta44 03.12.2010 11:17
super
MAR3STA 22.11.2010 19:02
smaczne!
Natalia/tubisiek 22.11.2010 08:36
pyszne
Magdalena80 07.11.2010 12:57
szybko i prosto!
Jaheira11 07.11.2010 12:44
też tak robię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat