Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
woda 3-4 łyżki
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia
kostka mięsna
pieczarki ok. 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie

Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 1/2 drobno pokrojonej cebuli, wodę i bułkę tartą. Doprawić do smaku i zarobić masę.

Formować kotleciki i otaczać w mące. Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną cebulę i umyte pieczarki.
Podlać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić około 20 min.
Jeśli trzeba sos zagęścić mąką i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 05.11.2012 14:44
palce lizać!
parysek10 05.11.2012 14:12
wypróbuję
Isia 05.11.2012 13:55
apetycznie wygląda!
Agnieszka91 05.11.2012 13:20
pyszne
EWI 05.11.2012 13:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak