Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w panierce sezamowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
sól
pieprz Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
sezam
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w panierce sezamowej

Cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach, bułkę maczamy w wodzie, odciskamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i formujemy niewielkie pulpeciki. Panierujemy w sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 13.03.2012 20:32
świetny pomysł z tym sezamem
Goya 22.02.2011 19:26
fajne
goofy9 21.02.2011 13:54
racja, polecam bo warto :)
Aleksandra45 20.02.2011 10:24
pysznee
madagaskar 16.01.2011 21:09
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak