Mielone w panierce sezamowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sezam

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach, bułkę maczamy w wodzie, odciskamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i formujemy niewielkie pulpeciki. Panierujemy w sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elzbietar64 13.03.2012 20:32
świetny pomysł z tym sezamem
Goya 22.02.2011 19:26
fajne
goofy9 21.02.2011 13:54
racja, polecam bo warto :)
Aleksandra45 20.02.2011 10:24
pysznee
madagaskar 16.01.2011 21:09
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat