Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w otrebach zytnich

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety

mięso mielone 500 gram
cebula 1 mała
jajko 1 sztuka
otręby owsiane 3 łyżki
otręby owsiane do obtoczenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Dodatki

marchewka ugotowana według uznania
kalafior ugotowany
Buraczki tarte SMAK według uznania
batat pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w otrebach zytnich

Do miski dajemy: mięso mielona, startą na drobnej tartce cebulę, jajko,otręby, wodę i przyprawy do smaku. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w otrębach i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do rondelka, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 5-7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 26.01.2017 11:55
ciekawe danie
2milutka 26.01.2017 09:43
fajne urozmaicenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak