Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE W KLUSCE ŚLĄSKIEJ

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
zimniaki 1 1/2 kg
mąka ziemniaczana
cebula 1 szt
pieczarki 4 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE W KLUSCE ŚLĄSKIEJ

Kroki postępowania

1
Pieczarki podsmażamy z cebulą i mieszamy z mięsem i lepimy niewielkie kotleciki. Obsmażamy kotleciki i układamy na papierze.
Krok 1 - MIELONE W KLUSCE ŚLĄSKIEJ foto
2
ziemniaki obieramy gotujemy przeciskamy przez praskę.Uklepujemy na równio i wyciągamy 1/4 porcji ziemniaków tam wsypujemy mąkę ziemniaczana, i dokładamy pozostałe ziemniaki. Dokładnie wszystko jeszcze raz mieszamy ze sobą by uzyskać jednolita masę. Ja robię ro tłukiem do ziemniaków.
Krok 2 - MIELONE W KLUSCE ŚLĄSKIEJ foto
3
Każdy kotlet owijamy masa ziemniaczaną. pamiętamy aby masa była ciepła a nawet gorąca wtedy ciasto wtedy lepiej się klei. kluski gotujemy ok 10 min. smacznego.
Krok 3 - MIELONE W KLUSCE ŚLĄSKIEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 23.11.2013 20:56
pysznoścci
adelajda 03.04.2013 12:00
super smaki! lubię takie kluchy !
Konczi 13.02.2013 14:52
rewelacyjne połączenie mniam
Wiesława1 13.02.2013 12:32
super pomysł
gosia56 13.02.2013 12:08
pycha
gosia1988 13.02.2013 12:02
fajny pomysł:) z mielonego można przeróżne dania robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak