Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone wolowo-wieprzowe 1 paczka
czosnek 1 ząbek
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po mojemu

Mielone wyłożyć z paczki,dodać jajko,rozgnieciony duży ząbek czosnku,pieprz,sól do smaku oraz namoczoną bułkę w wodzie(odciśniętą uprzednio) dobrze połączyć mieszając ręką.Gdy powstanie dobra masa formować kulki lekko spłaszczając i obtaczając w bułce kłaść na gorącym oleju.Dobrze zrumienić na patelni.Ja mielone podaję z zasmażaną kapustą i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 01.10.2011 13:11
mniam
Ewa95 01.10.2011 13:11
mniam
Justyna Jussstiii 17.09.2011 14:10
super
ziutula
ziutula 06.08.2011 06:37
dobre jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak