Mielone po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone wolowo-wieprzowe

    1 paczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz

  • sól

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • jajko

    1 sztuka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone wyłożyć z paczki,dodać jajko,rozgnieciony duży ząbek czosnku,pieprz,sól do smaku oraz namoczoną bułkę w wodzie(odciśniętą uprzednio) dobrze połączyć mieszając ręką.Gdy powstanie dobra masa formować kulki lekko spłaszczając i obtaczając w bułce kłaść na gorącym oleju.Dobrze zrumienić na patelni.Ja mielone podaję z zasmażaną kapustą i ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 01.10.2011 13:11
mniam
Ewa95 01.10.2011 13:11
mniam
Justyna Jussstiii 17.09.2011 14:10
super
ziutula 06.08.2011 06:37
dobre jedzonko..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat