Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
mięta suszona 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
feta 15 dag
oliwki zielone 8 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po grecku

Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i dodaj do mięsa. Wbij jajko. Wsyp zioła i połowę bułki tartej oraz sól i pieprz do smaku. Wyrób masę mięsną. Ser pokrój na 8 kawałków. Z mięsa zrób 4 placuszki, na każdy połóż fetę oraz oliwki i uformuj kotlety. Obtocz w pozostałej bułce tartej. Upiec na złoty kolor z dwóch stron. Dobrze smakują z sosem jogurtowo-miętowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 21.03.2013 11:23
Bardzo smacznie wyglądają.
as28 21.03.2013 06:18
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak