Mielone pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    1 kg
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • cebula biała

    2 szt.
  • czosnek

    4 ząbki
  • tymianek

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • przepiórcze jaja

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę posiekać i usmażyć na maśle, ostudzić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki wymieszać, doprawić przyprawami.

Jajka ugotować na twardo (2 minuty).

Część masy mięsnej ułożyć w keksówce, w środek ułożyć jajka i przykryć resztą mięsa.

Pieczemy godzinę w temperaturze 200 st.

Podajemy z chrzanem lub innym sosem/dipem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 11.01.2012 10:21
super
Ela15 15.10.2011 09:25
ekstra
Aida 25.08.2011 12:29
już tłumaczę : jedno jajko surowe mieszamy z mięsem i przyprawami, a jajka na twardo (ilość dowolna i rodzaj; u mnie przepiórcze) układamy na masie mięsnej.
Stenka 23.08.2011 20:45
Cos mi się nie zgadza, w składnikiach podane 1 jajko, w opisie piszesz o jajkach (?), na zdjęciach tez widac więcej jajek
jolaxa1 01.07.2011 22:38
super
cukiereczek 08.05.2011 09:41
Lubię takie
szajba2 28.04.2011 16:50
rewelacja
Barbara55 25.03.2011 15:56
ślinka cieknie
Bart 11.03.2011 23:49
wygląda niesamowicie
Dorota59 03.03.2011 11:53
lubimy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat