Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wieprzowo-wołowe
1 kg -
jajko
1 szt. -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
cebula biała
2 szt. -
czosnek
4 ząbki -
tymianek
do smaku -
pieprz
do smaku -
sól
do smaku -
masło
2 łyżki -
jajka przepiórcze
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Mielone pieczone
Jajka ugotować na twardo (2 minuty).
Część masy mięsnej ułożyć w keksówce, w środek ułożyć jajka i przykryć resztą mięsa.
Pieczemy godzinę w temperaturze 200 st.
Podajemy z chrzanem lub innym sosem/dipem
Komentarze (29)
Załaduj więcej komentarzy (19)