Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone panierowane w ziarnach słonecznika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500g
ząbki czosnku 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
pieprz
słonecznik łuskany pół szklanki ziaren
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone panierowane w ziarnach słonecznika

Mięso wieprzowe przemielić w maszynce. Następnie włożyć do miski dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, wsypać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, przyprawę do mięsa, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki, obtaczać w ziarnach słonecznika i smażyć z obu stron na rozgrzanym soleju.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.11.2015 13:47
ciekawy pomysł
Marta1986 25.11.2015 21:02
smaczne mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak