Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziewane papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
papryka żółta 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziewane papryką

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy mięso z jajem drobniutko posiekana cebulką i przyprawami -dobrze wyrabiamy masę.
Krok 1 - Mielone nadziewane papryką  foto
2
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z przeciśniętym czosnkiem aż papryka lekko zmięknie.
Krok 2 - Mielone nadziewane papryką  foto
3
Z mięsa formujemy kotlety nadziewając je podsmażoną z czosnkiem papryką .
Krok 3 - Mielone nadziewane papryką  foto
4
Smażymy na oleju na złoto z każdej strony.Podajemy z ziemniakami i surówka .
Krok 4 - Mielone nadziewane papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 23.09.2014 08:37
ciekawy przepis)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak