Mielone nadziane pietruchą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 szt.
  • szynka wieprzowa

    500 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • bułka pszenna

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szkl.
  • jajko

    1 szt.
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • zielona pietruszka

    1/2 szkl.
  • olej do smażenia

  • mleko

    1,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone nadziane pietruchą  foto
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie zmielić w maszynce. Bułki namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć i zmielić tak jak mięso. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajko, sól, pieprz. Dobrze wyrobić.
Krok 2 - Mielone nadziane pietruchą  foto
Na mokre dłonie nabrać przygotowaną masę na kotlety. Uformować kulkę, spłaszczyć. Na środek nałożyć posiekaną pietruszkę. Uformować kotleta.
Krok 3 - Mielone nadziane pietruchą  foto
Kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone nadziane pietruchą  foto
Układać na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoty kolor.
paulette17
Jeżeli masa będzie za rzadka, można dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy manny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mancia w kuchni 20.03.2015 09:30
ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych mielonych :)
Wiesława1 20.03.2015 07:45
świetnie przyrządzone mięsko
Malinka 20.03.2015 07:31
Z pietruszką jeszcze nie jadłam, więc najwyższy czas to zmienić :)
monikaT83 19.03.2015 21:05
bardzo pomysłowe danie:) ja kiedyś do mielonych dodałam sałatę zielona i też było smacznie
erym 19.03.2015 20:34
dac kotlety dac!
Krzysztof15 19.03.2015 19:57
wygladaja apetycznie
dollce 19.03.2015 19:29
wyglądają bardzo kusząco
IKrakowianka 19.03.2015 19:22
super wyglądają!
cukiereczek 19.03.2015 19:19
bardzo apetycznie wyglądają
joanna43 19.03.2015 19:19
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat