Mielone nadziane pietruchą

Mielone nadziane pietruchą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 szt.
  • szynka wieprzowa

    500 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • bułka pszenna

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szkl.
  • jajko

    1 szt.
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • zielona pietruszka

    1/2 szkl.
  • olej do smażenia

  • mleko

    1,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Mielone nadziane pietruchą

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone nadziane pietruchą  foto
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie zmielić w maszynce. Bułki namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć i zmielić tak jak mięso. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajko, sól, pieprz. Dobrze wyrobić.
Krok 2 - Mielone nadziane pietruchą  foto
Na mokre dłonie nabrać przygotowaną masę na kotlety. Uformować kulkę, spłaszczyć. Na środek nałożyć posiekaną pietruszkę. Uformować kotleta.
Krok 3 - Mielone nadziane pietruchą  foto
Kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone nadziane pietruchą  foto
Układać na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoty kolor.
paulette17
Jeżeli masa będzie za rzadka, można dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy manny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Mancia w kuchni 20.03.2015 09:30
ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych mielonych :)
Wiesława1 20.03.2015 07:45
świetnie przyrządzone mięsko
Malinka 20.03.2015 07:31
Z pietruszką jeszcze nie jadłam, więc najwyższy czas to zmienić :)
monikaT83 19.03.2015 21:05
bardzo pomysłowe danie:) ja kiedyś do mielonych dodałam sałatę zielona i też było smacznie
erym 19.03.2015 20:34
dac kotlety dac!
Krzysztof15 19.03.2015 19:57
wygladaja apetycznie
dollce 19.03.2015 19:29
wyglądają bardzo kusząco
IKrakowianka 19.03.2015 19:22
super wyglądają!
cukiereczek 19.03.2015 19:19
bardzo apetycznie wyglądają
joanna43 19.03.2015 19:19
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat