Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziane pietruchą

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt.
szynka wieprzowa 500 gram
cebula biała 1 szt.
bułka pszenna 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl.
jajko 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
zielona pietruszka 1/2 szkl.
olej do smażenia
mleko 1,5 szkl.

Porada

Jeżeli masa będzie za rzadka, można dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy manny.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziane pietruchą

Kroki postępowania

1
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie zmielić w maszynce. Bułki namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć i zmielić tak jak mięso. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajko, sól, pieprz. Dobrze wyrobić.
Krok 1 - Mielone nadziane pietruchą  foto
2
Na mokre dłonie nabrać przygotowaną masę na kotlety. Uformować kulkę, spłaszczyć. Na środek nałożyć posiekaną pietruszkę. Uformować kotleta.
Krok 2 - Mielone nadziane pietruchą  foto
3
Kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone nadziane pietruchą  foto
4
Układać na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Mielone nadziane pietruchą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 20.03.2015 09:30
ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych mielonych :)
Wiesława1 20.03.2015 07:45
świetnie przyrządzone mięsko
Malinka 20.03.2015 07:31
Z pietruszką jeszcze nie jadłam, więc najwyższy czas to zmienić :)
monikaT83 19.03.2015 21:05
bardzo pomysłowe danie:) ja kiedyś do mielonych dodałam sałatę zielona i też było smacznie
erym 19.03.2015 20:34
dac kotlety dac!
Krzysztof15 19.03.2015 19:57
wygladaja apetycznie
dollce 19.03.2015 19:29
wyglądają bardzo kusząco
IKrakowianka 19.03.2015 19:22
super wyglądają!
cukiereczek 19.03.2015 19:19
bardzo apetycznie wyglądają
joanna43 19.03.2015 19:19
super pomysł
caralajna 19.03.2015 18:55
zjadłam jednego wzrokiem, był pyszny ;)
Bernadeta1 19.03.2015 17:49
na pewno bardzo smaczne
paulette17 19.03.2015 17:38
Pietrucha jest bardzo wyczuwalna to zapewniam :) Lubię takie smaki, zieleninke :)
aginaa 19.03.2015 17:14
musza byc pyszne
Justi2401 19.03.2015 17:10
Wyglądają bardzo smacznie ;) Ja też dodaję pietruszkę do kotletów ale drobno siekam i mieszam razem z mięsem. Muszę spróbować Twojej wersji, bo pewnie pietruszka tu jest o wiele bardziej wyczuwalna :)
Ania321 19.03.2015 16:50
Fajny przepis :)
cooked 19.03.2015 16:46
coś pięknego i na pewno smacznego
Adamorek 19.03.2015 16:13
dobrze to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak