Mielone nadziane mozzarellą

Lis
Lis

Mielone nadziane mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • jajko

    2 szt
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 opakowania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • mozzarella małe kulki

    2 opakowania

DODATKOWO

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone nadziane mozzarellą

Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami, bułką tartą oraz przyprawami.
Mozzarellę odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej.
Ręką zwilżoną zimną wodą formować z mięsa mielonego kulkę którą następnie spłaszczyć w dłoni na placek. W środku placka wyłożyć mini mozzarellę i uformować kulkę, którą należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na małym ogniu. Smacznego.
Lis
Idealne kotleciki do surówki z kapusty oraz ziemniaczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Jagódka77 05.09.2016 14:41
bardzo smaczne
Janina 05.06.2016 14:16
Fajne smaki;))
AZgotuj 05.06.2016 14:03
przepyszne, aż skalinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat