Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
mięso mielone wieprzowe
1 kg -
jajko
2 szt -
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
2 opakowania -
Bułka tarta klasyczna Prymat
6 łyżek -
mozzarella małe kulki
2 opakowania
DODATKOWO
-
olej do smażenia
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przepis i sposób przygotowania Mielone nadziane mozzarellą
Mozzarellę odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej.
Ręką zwilżoną zimną wodą formować z mięsa mielonego kulkę którą następnie spłaszczyć w dłoni na placek. W środku placka wyłożyć mini mozzarellę i uformować kulkę, którą należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na małym ogniu. Smacznego.
Idealne kotleciki do surówki z kapusty oraz ziemniaczków.![]()
Komentarze (3)