Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

mięso mielone wieprzowe 25 dkg
cebula 1 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
bułka czerstwa 1 do2 szt
jajko 1 szt
mięso mielone drobiowe 25 dkg
woda 1,5 litra

Panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na parze

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i zmielić , bułki namoczyć wcześniej i odcisnąć , dodać pokrojoną drobno cebulę , czosnek przeciśnięty .
Krok 1 - Mielone na parze foto
2
Wymieszać , dodać jajko ,przyprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Mielone na parze foto
3
Formować kulki i lekko spłaszczyć ,obtoczyć w bułce tartej .
Krok 3 - Mielone na parze foto
4
Do garnka wlać wodę nałożyć sito do parowania i układać sznycle.
Krok 4 - Mielone na parze foto
5
Parować pod przykryciem 5min. Odwrócić i parować jeszcze 5 min.
Krok 5 - Mielone na parze foto
6
Wykładać na talerze.
Krok 6 - Mielone na parze foto
7
Podawać można z dowolnym sosem, do ziemniaków i sałatki.
Krok 7 - Mielone na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak