Mielone na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • mięso mielone wieprzowe

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • bułka czerstwa

    1 do2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mięso mielone drobiowe

    25 dkg
  • woda

    1,5 litra

Panierka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone na parze foto
Mięso umyć i zmielić , bułki namoczyć wcześniej i odcisnąć , dodać pokrojoną drobno cebulę , czosnek przeciśnięty .
Krok 2 - Mielone na parze foto
Wymieszać , dodać jajko ,przyprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Mielone na parze foto
Formować kulki i lekko spłaszczyć ,obtoczyć w bułce tartej .
Krok 4 - Mielone na parze foto
Do garnka wlać wodę nałożyć sito do parowania i układać sznycle.
Krok 5 - Mielone na parze foto
Parować pod przykryciem 5min. Odwrócić i parować jeszcze 5 min.
Krok 6 - Mielone na parze foto
Wykładać na talerze.
Krok 7 - Mielone na parze foto
Podawać można z dowolnym sosem, do ziemniaków i sałatki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat