Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na lekko słodko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
żurawina 10 dag
śliwki węgierki 10 dag
sól szczypta
pieprz szczypta
jajko 2
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na lekko słodko

Mięso mielone wrzucić do miski doprawić solą oraz pieprzem , dodać 10 dag żurawiny, a także umyte , wydrążone z pestek i bardzo drobno posiekane śliwki węgierskie, 2 jajka. Wszystko dobrze ze sobą wymieszać . Z mięsa uformować średniej wielkości kotleciki . Kotlety wyłożyć na rozgrzaną patelnie z oliwą z oliwek smażyć aż się dobrze zrumienia z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2012 14:52
Nie wiedziałam, że tak też można.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak