Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone muffiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
bułka czerstwa 1 szt
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 1 szt
jajko 1 szt
cebula czerwona 0,5 szt
mleko 0,5 szkl
ser żółty starty 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone muffiny

Kroki postępowania

1
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, dodać do mięsa. Dodać roztrzepane jajko i posiekaną cebulkę. Ziemniaka obrać, zetrzeć na drobnych oczkach tarki i dodać do mięsa, doprawić do smaku.
Krok 1 - Mielone muffiny foto
2
Całość wymieszać, formować kulki mieszczące się w dłoni.

Krok 2 - Mielone muffiny foto
3
Mięsne kulki wkładać w formę na muffiny lekko dociskając.

Krok 3 - Mielone muffiny foto
4
Piec około 35-40 minut w nagrzanym piekarniku, pod koniec na mielone muffiny położyć pokrojony w paseczki serek. Chwilę podpiec.
Krok 4 - Mielone muffiny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:27
Pomysłowo.
gosia56 24.11.2015 09:55
na pewno pyszne;)
ada.la 24.11.2015 09:47
wspaniały pomysł
Mniam 24.11.2015 08:31
Ciekawe i oryginalne. Podobają mi się :)
Motorek 24.11.2015 08:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak