Mielone mięso z indyka z wrzywami i ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    1/2 kg
  • ryż preparowany

    1/4 kg
  • pieczarki

    8 sztuk
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażyć na patelni na oleju.
Pieczarki umyć, pokroić i podgotować.
Marchew, cebulę obrać, podgotować.
Warzywa dodać do mięsa pokrojone w cieniutką kosteczkę lub zmiksowane. Całość doprawić do smaku.
Zagotować ryż, dodać do mięsa. Wymieszać wszystkie składniki ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat