Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone mięso z indyka z wrzywami i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1/2 kg
ryż preparowany 1/4 kg
pieczarki 8 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone mięso z indyka z wrzywami i ryżem

Mięso mielone podsmażyć na patelni na oleju.
Pieczarki umyć, pokroić i podgotować.
Marchew, cebulę obrać, podgotować.
Warzywa dodać do mięsa pokrojone w cieniutką kosteczkę lub zmiksowane. Całość doprawić do smaku.
Zagotować ryż, dodać do mięsa. Wymieszać wszystkie składniki ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak