Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone lekko pomidorowe z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1\2kg 1\2 kg
papryka czerwona 2 sztuki 2 ztuki
jajko 1 sztuka 1 sztuka
olej 1 łyżka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka 1 łyżka
cebula 1 sztuka 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1\2 łyzeczki 1\2 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

cebule mozna najpierw podsmazyc na oliwie i dopiero podsmazona dodac do masy-kotleciki maja wtedy bardziej wyrazisty smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone lekko pomidorowe z papryką

Paprykę myjemy , siekamy w drobna kostke i dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy tartą bułkę, olej, koncentrat pomidorowy, przecisniety przez praske czosnek oraz przyprawy. Dodajemy takze starta na tarce o drobnych oczkach cebule.Wyrabiamy mase , formujemy kotleciki tak by kształtem przypominały kostki, panierujemy delikatnie w bułce tartej i smazymy na rumiano.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.11.2015 07:48
bardzo ładnie się prezentują
Babeczka35 02.11.2015 15:10
Smaczne mięsko:)
mirosława4 02.11.2015 13:24
pożywne danie
patryska76 02.11.2015 11:56
smaczne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak