MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI

MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • ser żółty

    100 gram
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • ząbek czosnku

    2 ząbki
  • pieczarki

    200 gram
  • pomidorki koktajlowe

  • masło

    2-3 łyżki
  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI foto
1/Ser zetrzeć na tarce, ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę, czosnek przepuścić przez praskę. Dodać jajko, mięso i przyprawy. Tartą bułką ''regulować'' gęstość mięsa. (jak na klopsy). Wyrobić.
Krok 2 - MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI foto
2/Z wyrobionego mięsa formować niewielkie kulki i oprószyć tartą bułką.
Krok 3 - MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI foto
3/Na patelni rozgrzać olej i smażyć kulki z każdej strony. Ja lekko podsmażyłam, przełożyłam na blachę i chwilkę podpiekłam w piekarniku. Można również opiec je na grillu.
Krok 4 - MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI foto
4/Pieczarki oczyścić i podsmażyć na maśle z odrobiną soli i pieprzu.
Krok 5 - MIELONE KULKI Z PIECZARKAMI foto
5/Na patyk do szaszłyków nakładać kolejno; kulkę mięsa, pieczarkę, kulkę mięsa, pieczarkę i pomidorek.Podawać do chleba lub pieczonych ziemniaków z sałatką ze świeżych pomidorów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

R'n'G Kitchen

15.04.2015 08:33
<3 Pycha! Mniam!

zabcia117

15.04.2015 05:56
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat