Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotlety z wędzonym boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 20 dag
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 150 ml
cebula 1 sztuka duża
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do spanierowania
olej do smażenia
mięso mielone wieprzowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotlety z wędzonym boczkiem

Cebulkę należy drobniutko posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę należy namoczyć w mleku, następnie odcisnąć i przepuścić przez maszynkę z wędzonym boczkiem. Boczek z bułką dodać do mięsa mielonego. Wymieszać dodając jajko. Masę mięsną doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy mięsnej należy formować kotleciki, panierować je w rozmąconym jajku i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 13.07.2012 11:28
mmm
BozenA 13.07.2012 11:28
mmm
IKrakowianka 11.07.2012 19:41
podoba mi się ten przepis
Katarzyna/kate1980 10.03.2012 22:07
super
Agnik 10.11.2011 22:34
dobre
Misiek1 11.01.2011 14:40
nawet bardzo apetyczne
Iwusia 10.01.2011 22:00
Apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak