Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gramów
czosnek 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
olej do smażenia
jajko 1
kurkuma
majeranek
bułka 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieczarki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej patelni na oliwie do momentu aż cebulka się zeszkli.
Krok 1 - Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem foto
2
Mięso mielone przyprawiamy wyciśniętym ząbkiem czosnku, kucharkiem, mieloną słodką papryką i pozostałymi przyprawami. Dodajemy namoczoną małą bułkę w wodzie (musimy odcisnąć wodę) i jajko. Wyrabiamy mięso.
Krok 2 - Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem foto
3
Do podsmażanej cebulki dodajemy posiekane pieczarki, delikatnie solimy.
Krok 3 - Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem foto
4
Z mięsa mielonego formujemy kotlety z nadzieniem pieczarkowym. Obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem foto
5
Smażymy z dwóch stron na oliwie, do momentu aż mięso nie będzie surowe.
Krok 5 - Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Mielone kotlety z pieczarkowym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.01.2015 00:12
wypróbowane i bardzo lubiane
Beatris 06.01.2015 22:51
Apetyczne kotleciki:)
Małgorzata Pin 06.01.2015 22:22
robiłam podobne, sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak