Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotlety z dodatkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zwykły mielony można troszkę urozmaicić dodatkami i choć  mielony pozostanie mielonym jednak smakuje trochę inaczej.

Składniki:

Kotlety mięsne

mielona wieprzowina 60 dag
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
jajko 1 sztuka
rosół 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotlety z dodatkami

Bułkę namoczoną odciskamy i dodajemy do mięsa. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę po obraniu drobniutko siekamy. Przygotowaną cebulę, czosnek i rosół dodajemy do mięsa. Mieszamy i doprawiamy majerankiem, musztardą, papryką, solą i pieprzem do smaku. Z masy formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Odsączamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak