Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone driobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 g
cebula 1 szt
musztarda 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtocZenia
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone driobiowe

Kroki postępowania

1
Obraną cebulkę posiekać i zeszklić na oleju dodać do mięsa razem z natką pietruszki , bułką tartą i musztardą - wyrobić razem.
Krok 1 - Mielone driobiowe foto
2
Do wyrobionego mięsa dodać jajko i doprawić solą i pieprzem. Ponownie wyrobić i odstawić na chwilę.
Krok 2 - Mielone driobiowe foto
3
Mokrymi dłońmi formować z masy pulpety średniej wielkości i obtaczać w bułce tartej można obtoczyć też w mące.
Krok 3 - Mielone driobiowe foto
4
Pulpety smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 4 - Mielone driobiowe foto
5
Mielone można podawać z ziemniakami i surówką same lub polane sosem na przykład pomidorowym bądź grzybowym
Krok 5 - Mielone driobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 19.03.2017 14:19
smaczny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak