Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielońce pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielońce

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
szczypiorek

potrawka

pieczarki 8 szt
papryka czerwona 1 szt
bakłażan 0,5 szt
cukinia 0,5 szt
cebula 1 szt
sos pomidorowy 0,5 kartonika

Przepis i sposób przygotowania na: mielońce pod pierzynką

Mięso mielone mieszamy z drobno posiekaną cebulką, szczypiorkiem i jajkiem. Formujemy płaskie kotleciki i układamy w naczyniu żaroodpornym.

Potrawka:
cebulkę siekamy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy paprykę pokrojona w cieniutkie paski, bakłażana i cukinię pokrojone w drobna kostkę oraz pieczarki również drobne pokrojone. Podsmażamy parę minut, następnie przyprawiamy solą czosnkową i pieprzem, mieszamy i dodajemy odrobinę sosu pomidorowego. Mieszamy jeszcze chwilę.

Gotową potrawkę układamy na kotlecikach i wkładamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.02.2016 15:24
Dobre danie.
atort111
atort111 10.02.2016 15:10
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak