Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miękkie kulki tiramisu

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Miękkie, pyszne kulki z serkiem mascarpone, kawą i odrobinką alkoholu.

Składniki:

Na kulki:

Biszkopty 140 gramów
serek mascarpone 250 gramów
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 0.75 opakowania
oliwa orzechowa 2 łyżki
kakao do posypania 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miękkie kulki tiramisu

Kawę rozpuszczamy w 7 łyżkach gorącej wody, studzimy, do ostudzonej dodajemy alkohol.

Do pokruszonych biszkoptów dolewamy kawę, mieszamy.

Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym, potem dodajemy do biszkoptów. Wszystko mieszamy. Dłonie delikatnie zwilżamy wodą i z masy formujemy kulki.

Każdą obtaczamy w kakao. Schładzamy minimum 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.01.2019 20:04
Te kuleczki muszą być pyszne : )
ben-ka 28.01.2019 17:25
Smaczne co nieco , szczególnie jak ma się chęć na coś słodkiego :)
Babeczka35 28.01.2019 14:31
Takie kulki to muszą być pyszne :) Mniam :)
Basiliana 28.01.2019 12:21
Bardzo dobry pomysł na pralinki, wyglądają pysznie.
Bożena Matuszczyk 28.01.2019 10:18
Ależ muszą być dobreee;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak