Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘCIUTKIE LODY MLECZNE

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘCIUTKIE LODY MLECZNE

Mleko włożyć do lodówki na co najmniej 24 h., po tym czasie otworzyć i przelać do miski, mikserem ubić na gęstą masę, dodać cukier puder, cukier waniliowy i miksować niecałą minutę.
Taką masę przełożyć do maszyny do wyrabiania lodów i postępować zgodnie z instrukcją obsługi.

Lody są bardzo leciutkie, jak chmurka...

Ps.
Takie lody można również przygotować bez maszyny do lodów.
Przygotowaną schłodzoną mieszankę zmiksować na puszystą masę, przelać do plastikowego pudełka i umieścić w zamrażarce.
Lody w ciągu zamrażania należy kilkakrotnie wyciągać (np. co godzinę) i ponownie miksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 17.10.2012 17:56
kuszące słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak