Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięciutka wieprzowina z grzybkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duza
wywar wołowo- drobiowy 500 ml
sól
pieprz
majeranek
bazylia
chili suszona 1 szczypta
pomidory suszone Smak 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
wieprzowina 500 (łopatka)
grzyby leśne 400 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Mięciutka wieprzowina z grzybkami

Mięso oczyścić, pokroić na sredniej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pokrojoą cebulę, rozmrożone grzybki (uprzednio ugotowane, jeśli były gotowane przed mrożeniem to nie trzeba) Podlać bulionem, dodać przyprawy oprócz soli i dusić pod przykryciem ok 40 min. Powinno zostać troche nieodparowanego sosu, gdyby bylo go za mało, wcześniej uzupełnić wodą. Podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 27.12.2013 23:50
Jak mięciutka to się wpraszam na porcję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak