Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięcho z macierzanką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
macierzanka 1 garść
sól 1 garść
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
ziele angielskie kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mięcho z macierzanką

Mięso opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem. Ząbki czosnku przetrzeć przez praskę. Natrzeć schab przyprawami i zostawić na noc. Rano mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok 1 godziny (tak naprawdę zależy od grubości schabu)w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia rozciąć folię aby mięso się zarumieniło. Można podawać na zimno z chlebem bądź na gorąco z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.01.2014 17:12
mniam mniam
JOANNA16 17.06.2013 10:03
pycha mięsko
Kulinarna Ja 28.05.2013 19:29
domowe najlepsze!!!
Olga_SK 28.05.2013 14:45
mmm... macierzanka niesamowity aromat daje mięsku. Dobry wybór! :)
Adamorek 28.05.2013 13:58
dobra przyprawa
Piotr-21 28.05.2013 12:58
paluszki lizać
Barbara/zuza22_85 28.05.2013 12:51
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak