midgałowo-cynamonowe ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasteczka

  • migdały

    300 g zmielone
  • cynamon

    2,5 łyżeczki
  • mąka

    100 g
  • cukier puder

    100 g
  • białka

    2 szt

dodatki

  • polewa czekoladowa

  • kolorowa posypka

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wymieszałam ze sobą podane składniki na ciasto.
Zawinęłam w folię i wsadziłam na 20 minut do zamrażarki.
Ciasto rozwałkowałam na grubość około 1 cm, wycięłam foremkami różne kształty. Ułożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiekłam. W 180 stopniach, około 10-15 minut.
Po przestudzeniu udekorowałyśmy ciasteczka lukrem, rozpuszczoną czekoladą i posypkami.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 01.01.2015 15:34
smaczne i ładne
bietka 01.01.2015 14:42
śliczniutkie :)
jola1508 01.01.2015 14:40
wyglądają cudnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat