Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

midgałowo-cynamonowe ciasteczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczka

migdały 300 g zmielone
cynamon 2,5 łyżeczki
mąka 100 g
cukier puder 100 g
białko 2 szt

dodatki

polewa czekoladowa
kolorowa posypka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: midgałowo-cynamonowe ciasteczka

wymieszałam ze sobą podane składniki na ciasto.
Zawinęłam w folię i wsadziłam na 20 minut do zamrażarki.
Ciasto rozwałkowałam na grubość około 1 cm, wycięłam foremkami różne kształty. Ułożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiekłam. W 180 stopniach, około 10-15 minut.
Po przestudzeniu udekorowałyśmy ciasteczka lukrem, rozpuszczoną czekoladą i posypkami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.01.2015 15:34
smaczne i ładne
bietka 01.01.2015 14:42
śliczniutkie :)
jola1508 01.01.2015 14:40
wyglądają cudnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak