Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Michałek z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1/2
mleko 3/8 l
sól
otarta skórka z cytryny
cukier 30g
jajko 2
wiśnie 500g
masło 50g

Przepis i sposób przygotowania na: Michałek z wiśniami

Bagietkę kroimy na plasterki i wkładamy do miski. Mleko mieszamy z solą, cukrem, skórką z cytryny, jajkiem i zalać nimi bagietkę. Odstawiamy na ok. 30minut, żeby bagietka nasiąkła. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wiśnie wydrylować. Formę do sufletów smarujemy tłuszczem i układamy warstwami masę z bułek i wiśnie. Ostatnią warstwą powinna być masa. Całość polewamy resztką mleka. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła. Pieczemy ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 01.12.2011 20:30
ciekawy przepis
iga2 16.07.2011 23:41
pyszności
kanu83 20.02.2011 13:38
POmyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak