Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon z szynka parmeńską-przystawka na upalne dni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 szt
szynka parmeńska 150 gram
grissini 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Melon z szynka parmeńską-przystawka na upalne dni

Dobrze schłodzony melon umyć pod bieżącą wodą, wysuszyć i obrać. Najlepiej odciąć górną i dolną część owocu i „na stojąco” przy pomocy ostrego noża odkroić skórę. Melon przekroić na połowę, wybrać łyżką nasiona i pokroić w go grube plastry.
Każdy plaster melona można owinąć szynką i ułożyć na półmisku dodatkiem paluszków. Można również paluszki owinąć plastrami szynki i podawać na tacy lub półmisku z dodatkiem melona.
Podawać mocno schłodzone!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.08.2012 22:17
ciekawe danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak