Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon w cieście rumowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon miodowy 1/2 szt
mleko 1 szkl
cukier puder 2 łyżki
rum 50 ml
mąka pszenna 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Melon w cieście rumowym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy ciasto tzn. Mleko miksujemy z cukrem pudrem i rumem, a następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną zmieszana z proszkiem do pieczenia i olejem. Pozostawiamy aby odpoczęło .
Krok 1 - Melon w cieście rumowym foto
2
Melona obieramy ze skórki i pestek i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Melon w cieście rumowym foto
3
Owoce maczamy w cieście rumowym i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Krok 3 - Melon w cieście rumowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.04.2017 10:50
dobre jedzonko
Róża1 22.04.2017 09:37
fajny przepis !!!!!!!!!!!!
mirosława4 22.04.2017 08:30
fajny pomysł wart wypróbowania
Konczi 22.04.2017 08:00
fajny pomysł na deser
Renata9 21.04.2017 22:22
Fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak