Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MELOCOTONES DE LA RIOJA – brzoskwinie w winie z La Rioja

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinia 2 szt
cytryna 1 szt
laska cynamonu 1 szt
Goździki całe Prymat 1 szczypta
wino czerwone 500 ml
cukier 60 g

Porada

Ps. brzoskwinie śmiało możemy zastąpić gruszkami!

Przepis i sposób przygotowania na: MELOCOTONES DE LA RIOJA – brzoskwinie w winie z La Rioja

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z wyparzonej cytryny ścieramy skórkę, zalewamy winem, dodajemy cukier, cynamon i goździki – zawijamy folią spożywczą i odstawiamy na ok. 30 minut do „przegryzienia”.

Obrane brzoskwinie wkładamy do garnka , zalewamy winem i na wolnym ogniu gotujemy ok. 25 minut.

Podajemy na ciepło!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak