melba

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka agrestowa

    2 op
  • galaretka cytrynowa

    2 op
  • galaretka truskawkowa

    2 op
  • serek homogenizowany

    2 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą galaretkę przyrządzić wg opisu na opakowniu, dodająć trochę mniej wody. W plastikowej misce ułożyć część owoców i zalać zieloną galaretką. Schłodzić w zamrażalce. Do serka dodać trochę galaretki i przesmarować powierzchnię zielonej. Na wierzch ułożyć kolejną częśćowoców i zalać żółtą galaretką. Schłodzić i postępować tak samo z czerwoną. Wszystko razem bardzo mocno schłodzić. Do większej miski nalać wrzątek i włożyć do niej miskę z galaretkami. Po 1 minucie wyciągnąć i odwrócić. Powstanie nam piękny kolorowy deser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat